2.3.2015

2014

Vuosi taas vaihtui tuosta noin vain ja halusin lähteä miettimään että mitä kaikkea mieleenpainuvaa on viime vuosi tuonut tullessaan. Vaikka olenkin hieman myöhässä. Asioita tuskin muistan aikajärjestyksessä, mutta yritän jotenkin muistaa. Jotkin kuvat eivät välttämättä ole kauhean hyvälaatuisia koska kamera ei aina osu matkaan ja kaikesta ei ole kuvia.

Varautukaa pitkään postaukseen! :)


 Alkuvuosi ja kevät


 Vertical labret!

 Hain siis huulilävistyksen alkuvuodesta. Koru menee huuleni läpi.


Tämä kuva on laatua peruna...




Eppu ja juoksutuksen salat

Sain Epun tajuamaan juoksutuksen tarkoituksen ja sen, että sen tehtävänä ei ole seurata minua, vaan työskennellä.

















Täytin 18!

 Juhlittiin hyvässä seurassa.





Hevosmessut

Aion mennä tänäkin vuonna sinne äidin kanssa tuhlaamaan rahaa...







Paljon ratsastelua ilman satulaa






Kihlasormukseni meni poikki

Pelattiin kourupalloa (tai joku vastaava) ja pallo osui sormeeni, jonka takia sormus meni poikki. Se saatiin onneksi korjattua edullisesti liikkeessä.





Maastakäsittelyä

Ollaan tätä harjoitettu jo kyllä jonkin aikaa, mutta vuonna 2014 ihan kunnolla. Temppuja, maastakäsittelyä, luottamusta ja parellia. Eron huomaa hevosessakin, ja siinä kuinka se luottaa eikä säiky niin helposti enää.











Kesä

Kesään mahtui paljon kaikkea, koska olin vanhemmillani ''kesätöissä'' hoitamassa hevoset päivittäin. Sain siitä kouluun hyväksilukuja.


Eppu toheloi...

Epulla oli kyllä tapaturmien täyteläinen kesä... Kolme nyrjähdystä, sädemätä sekä naula kaviossa. Onneksi kaikista selvittiin pelkillä säikähdyksillä. 


Side tukemassa nyrjähtänyttä jalkaa. 



Betadine haude naulan tekemän reijän takia.




...Minä toheloin..

Juoksutin Eppua ja sain laukan hyvin rullaamaan ja otettiin esteitä. Este oli noin 80-90. Eppu hyppäsi yllättävän hyvin. Ajattelin ottaa vielä yhden hypyn ja loppuverkat. Eppu tuli esteelle, mutta sitten se kielsi ja päätti kiertää esteen juoksutusympyrän ulkopuolelta, Eppu kiskaisi minua rajusti ja sormestani kuului naksahdus ja liina lipesi sormistani. Seuraava tilanne oli kun näen Epun juoksevan kotia kohti ja omaan sormeeni sattui sanattoman paljon... Otin herran kiinni, riisuin kamat ja vein tarhaan, sitten lähdettiin ensiapuun... Sormea puristeltiin, paineltiin ja otettiin röntgenkuvat ja sen jälkeen teipattiin yhteen. En vieläkään tiedä mikä sormessani oli. Ensiavusta käskettiin soittaa kahden päivän päästä ja aina kun soitin niin käskettiin soittaa huomenna.. Se sitten jäi. Onneksi  tämän sattuessa kihlasormukseni oli sielä korjauksessa, koska ''rikkoutunut'' sormi oli vasen nimetön. Sormi toimii normaalisti, vaikka välillä vihloo ja se ei mene yhtä suoraksi kuin muut sormet.















Juhannuksena lunta!

Suomen kesä; karvalakki päässä. Sormetkin paketissa.









Nellan kanssa siirryttiin kuolaimettomiin

Ja muutenkim ratsastin Nellaakin aika reilusti kesällä. Nellasta tuli paljon rennompi kuin koskaan ennen!

Kokeilua
Selästä käsin seurustelua
Nella söpönä ja rentona



Järkkäri

Hankin oman ensimmäisen järkkärin Canon eos 1100D ja innostuin kuvaamisesta ja kuvien muokkailusta!




Blogaus
 
Joskus ajattelin että blogaaminen on typerää, mutta jotenkin kuitenkin innostuin itsekin, vaikka en ole kauhean aktiivinen ollutkaan. Aloitin blogilla Ei taidolla vaan tyylillä, mutta lopetin sen. Myöhemmin innostuin uudestaan ja aloitin tämän blogin kirjottamisen.



Ekan blogin banneri

Tämän blogin eka banneri




Suomenratsujen kuninkaalliset

Kaikin puolin mukava reissu.






Hevoset saivat minilaitumen







Otettiin heinävaaka käyttöön

Ja siirryttiin muutenkin parempaan ruokintaan; väkirehut minimiin. 






Epun kunto..

...kohosi sekä se kulki paremmin. Myös ruokinnalla osallisuutta tähän 

Voihan laatu...


Kissa katolla

Olin muistaakseni äitini kanssa käymässä kaupassa ja minulla jäi keittiön ikkuna auki. Ikkunalla on ikkunalauta (luonnollisesti) jossa kissat kiipeilevät salaa. Asun kerrostalon kolmannessa kerroksessa, mutta ikkunan alapuolella, kerrosta alempana on välikatto jolle kissa oli pudonnut. Soitin hätänumeroon, mutta ne eivät tulleet auttamaan. Löydettiin tikkaat jolla saatiin kissa alas ja vietiin kylmään kylpyyn ettei saa lämpöhalvausta. Kissa oli ihan paniikissa. Meitä auttoivat myös pari ihanaa ohikulkijaa. Enää en unohda ikkunoita auki! 

Jytky kylvyssä seikkailun jälkeen



Luottaminen

Maastakäsittelyn yms tuloksia. Voi hevosta kuljettaa vapaana.















Koira mukaan kärryilemään 






Tuunasin jalustimet

Nää on niin päheet! Maalasin spraymaalilla itse. :) 







Poikaystävä ratsailla

Sain suostuteltua! 







Hyvästi Jörgen

Jörgen oli siis mun mopo. Se meni rikki ja jätti niiin useasti tien päälle että luovuttiin tästä. Sain uuden mopon joka sekin välillä jätti tielle... 








Laukka ja esteet mukaan

Ollaan hiottu Epun kanssa ravia pitkään, joten otettiin laukka mukaan treeneihin. Otettiin myös esteet treeneihin molempien iloksi. 







Laivalla

Oltiin laivalla juhlimassa kaverin synttäreitä 







Syksy ja loppuvuosi





Uusi luokka

Suuntauduin lapsiin ja nuoriin, joten luokkakin vaihtui...



Hiusten tappo operaatio

Eikun siis väräjys.. Mulla on monta vuotta ollut mustat hiukset, sittemmin leikkasin sivusiilin jonka värjäsin siniseksi. Hetken kulutta lisäsin sinistä latvoihin. Kasvatin sivusiilin pois, mutta latvat olivat siniset.  Hausin vaihtaa latvat punaisiksi ja lisätä sitä myös etuhiuksiin, mutta sinistä pitikin blondata niin paljon, että hiuksista katkeili 20cm pois latvoista... Tämän jälkeen halusin kaikki hiukset punaisiksi ja blondaus alkoi taas... Musta oli niin sitkeä että punaisesta ei tullut tasaista. Punainen myös sotki vaatteideni kaulukset sekä tyynyliinat ja pyyhkeet. Kauaa en näitä jaksanut vaan värjäsin takaisin mustaksi...









VAAHTOBILEET



 





Uusia kuvia

Kaksi uutta tatuointia syksyllä.

 









Perheenlisäys

Hankin pitkään haluamani viljakäärmeen. Tämä sai nimekseen Herra Möttöne. 






Petri Nygård Hämeenlinnassa







Autokoulu

Aloitin siis autokoulun. 





Joulu

Onnistuneet joulukuvat sekä parhaimmat joululahjat! Liput apassionataan, 100e lahjakortti Hööksiin, bluetooth lähetin, lakanoita , karkkia yms mukavaa!








Turhakkeita

Hankin itselleni siis hiustenpidennykset.





Mulla on ollut tosi tapahtumarikas vuosi ja olisi vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa. :D Meni kauan kirjoittaa tätäkin!


Mitä mieltä olitte?

Millainen vuosi teillä muilla on ollut? 

Mitä pidätte uudesta bannerista sekä ulkoasusta?

4 kommenttia:

  1. Miten teillä toimineet kuolaimettomat? Mä harkitsen mun 5v vuonolle kuolaimettomia kun niin pirun herkkä suusta. kiinnostaisi vaan tietää miten muilla toimineet (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tammalle vaihdettiin matalan suun takia ja ovat toimineet mainiosti! Hevonen joka ennen kulki jännittyneenä pää taivaassa ja täysia, menee nyt rennosti ja on rauhottunut paljon! Alkuun vaan menee varovasti ja opettaa uusia apuja. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista
    2. Mitkä teillä käytössä? Meille tulee kokeiluun sidepullit. LG bridlejä olen miettinyt ja kukka hackamoreja.. Normi hackamoreja en oikein tykkää.

      Poista
    3. Vastasin sulle jo aiemminkin, mutta kommenti ei näemmä tullut perille asti... Meillä käytössä kukka hackamoret ja ovat melkolailla samanlaiset kuin LG:t. Kokeiltiin niitä ennen sidepulleja, mutta ei toiminut meillä ollenkaan. Hevosesta on tullut rento ja rauhallinen ja tottui nopeasti uusiin apuihin. :) Meille ovat hyvät kun eivät ole liian vahvat.

      Poista