Sivut

5.8.2016

Hevoseni huonot tavat

Yleensä blogiin julkaistaan vain pintaraapaisu omasta elämästä ja arjesta. Julkaistaan parhaimmat kuvat, sekä hetket, mutta kuten otsikosta voidaan päätellä, haluan listata omien hevosteni huonoja puolia ja tapoja. Laitan myös tähän random kuvia, joita en ole blogissa julkaissut.



Nella

Aloitetaan Nellan huonoista tavoista, sillä hän on meillä se kiltimpi, eikä melkein ikinä tee mitään pahaa. 

  1. Nella napsii huulilla paitaa kun sitä hoitaa. Se ei oikeastaan pure tai näyki, vaan leikkimielisesti napsii huulilla. Periaatteessa se ei saisi niin tehdä, mutta ei olla kielletykään, koska ei siitä ole ollut haittaa ja se on aika söpöä.. Hups!
  2. Ruokaa odottaessa karsinan seinän pureskelu. Mitäpä tuohon lisäämään. Tämä on kyllä neidiltä ehdottoman kiellettyä, siitä sille sanotaan.
  3. Kuntoon laitettaessa se puree narua jossa on kiinni.
  4. En tiedä kuuluuko tämä oikeastaan tänne, mutta se ei ole tarpeeksi ahne. Kyllä, se ei tee namien vuoksi mitään, sitä ei kiinnosta. Tämä vaikeuttaa maastakäsin harjotteluita aika paljon, kun sitä ei voi namin voimin houkutella tekemään mitään.
  5. Nella on alistuva. Minä näen tämän huonona sen takia, että se ei laita Epulle hanttiin. Eppu kiusaa, alistaa vaikka kuinka paljon, mutta Nella ei pistä vastaan. Tottakai hevoslaumassa on nokkimisjärjestys, mutta vähän pitäisi olla tammallakin munaa!
  6. Kuumenee herkästi. Kun pääsee vauhtiin, se ei meinaa rauhottua tai pysähtyä.
  7. Vaikea lastata. Ei kyllä ole ollut tarvetta kuskailla mihinkään, mutta sillon kun Nella ostettiin, me lastattiin sitä suunnilleen kaksi tuntia...



Eppu

Eppu on ikuinen kakara ja on aina pilke silmäkulmassa, joten sillä näitä paiheita on vaikka muille jakaa!

  1. Kerjää liikaa. Aina kun vain on tilaisuus, se kerjää herkkuja tai ruokaa. Mulla oli yhdessä vaiheessa tapana antaa kuntoon laitettaessa Epulle nameja, mutta se loppui lyhyeen, kun ukko meinasi kiristää multa nameja. Se luimi koko ajan ja se loppui jos sai namin... Epulla on monta tapaa kerjätä, mm. kuopiminen, hörinä, huulten läpsyttely, pään kääntely, kielen tunkeminen ulos, ja jos on lähellä, se tökkii. Eppu myös saattaa namin nähdessään alkaa tekemään opettamiani temppuja ilman pyyntöä.
  2. Kuopiminen. Tätä se harrastaa jos se on hermostunut, tai kerjää. Meillä on ulkona kuntoonlaitto puolin kohdalla tämän takia karsea kuoppa.
  3. Ahneus. Tämä tavallaan liittyy kerjäämiseen, mutta nyt tarkoitan sitä, että jos sitä vie vaikka tarhaan, se kiskoo päänsä vihreälle jatkuvasti, eikä sitä päätä meinaa saada sieltä ylös.
  4. Ötökkä-hysteria. En ole koskaan törmännyt hevoseen, joka hermostuu ötököistä yhtä kovasti. Moni hevonen ei välitä oikeastaan ollenkaan kärpäsistä, mutta Eppu koko ajan heiluu päänsä kanssa ja potkii mahaansa. Muutaman kerran ollaan lyöty tämän takia päät yhteen, eikä se tunnu kovin kivalta. Silloin kun Epulla on tämä hysteria päällä, sitä kutittaa aivan kaikki, esimerkiksi jos ohjat osuu kaulalle, tai se ravistelee oman otsaharjansa korvilleen.
  5. Loimien hajottaminen. Siinäpä se, se hajottaa loimensa.
  6. Vahva kilpailuvietti. Se saattaa esimerkiksi kisata varjonsa kanssa, jos edessä menee toinen hevonen, se on pakko saada kiinni. Se myös meinaa kisata autojen kanssa kun ne ohittaa, ei se käsistä lähde, mutta saattaa lisätä vauhtia.
  7. Veden ja suihkepullojen pelko. Pestessä se pyörii kuin... No, tiedätte kyllä. Suihkepullojen kanssa sama. Eppu ei myöskään kovin helpolla mene uimaan.
  8. Eroahdistus. Eppu meinaa tulla karsinasta läpi, jos Nella jää ulos, tai jos Nella on sisällä ja Eppu ulkona, se juoksee tarhassa itsensä hikeen. Se myös kentällä saattaa keskittyä hirnumaan Nellalle ja maastosta kun käännymme kotitielle, se lisää vauhtia.
  9. Keskittymisvaikeus. Useasti se kentällä keskittyy katsomaan mielummin maisemia, kun kuuntelemaan mun apuja.
  10. Kuumuminen maastossa. Toisaalta tämä ei ole niin huono juttu, mutta listaan sen kuitenkin. Eppu rakastaa maastoilua ja se ilmenee kuumumalla. Vaikka kävellään koko maasto, se on innosta piukea ja hikinen.
  11. Karkailu ja sotkeminen. Eppu siis osasi avata karsinan oven, tarhan portin, sekä se kaatoi aina vesikuppinsa... Nyt näissä on sellaiset patentit, ettei onnistu. Mutta mun mielestä jos hevonen keksii ja oivaltaa tuollaisia asioita, täytyy sen olla aika fiksu.
  12. Malttamattomuus. Tämä siis pätee ruoan odotukseen ja ulos lähtöön. Jos ei herra ensin saa ruokaa, tai pääse ulos, se rupee kuopimaan karsinan ovea kauhella voimalla.
  13. Pysähtely juoksutuksessa. En muista kumpaan suuntaan se tätä tekee, mutta se saattaa kesken ravin pysähtyä tai vaihtaa suuntaa. Tämä ehkä johtuu siitä, että Epulle juoksutus on suhteellisen uusi juttu.
  14. Testailu. Tässä ehkä syy, miksi kaverini eivät tule meille kovin innoissaan ratsastamaan. Hän on siis todella kova testaamaan. Silloin kun Eppu meille tuli, se keksi vaikka mitä heittääkseen mut alas, tai päästäkseen sieltä mistä aita on matalin ja tätä se tekee vieraille ihmisille. Epun kanssa täytyy luoda luottamus.
  15. Raspaus ongelma. Eppu siis täytyy rauhoittaa raspauksen ajaksi, muuten se hyppii päälle.






Nyt tähän hätään en enempää näitä asioita keksi. Vaikka musta rupesi tätä postausta kirjoittaessa tuntumaan, että eihän näissä ole kuin huonoja puolia, mutta ei se niin ole. Molemmat ovat kaikinpuolin kilttejä, mukavia harrastekavereita, persoonallisia, eikä ainakaan tule tylsää! Minusta on kiva, ettei hevonen ole ihan täydellinen, koska sellaista ei olekaan, jos on, se on robotti. Eppu ja Nella ovat juuri minulle täydellisiä, rakkaita, enkä luopuisi niistä mistään hinnasta!

Ihana metsäreitti

Nyt haastan kaikki muutkin blogaajat kirjoittamaan hevosen, tai vaikka jonkin muun eläimen huonot puolet, koska niitä varmasti löytyy kaikilta!

Blogiin myös tulossa myweek-video, kunhan saan sen valmiiksi! 

Pahoittelen keskeneräistä ulkoasua!



Nella-alien!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti