16.8.2015

Pellon maistelua

Ei ole vähään aikaan tullut kirjoteltua, koska tuon windows 10 päivityksen jälkeen ei ole kaikki ihan kunnolla toiminut. Paljon on kuitenkin videomateriaalia ja ideoita seuraaviin postauksiin!

Mutta kuten nyt otsikosta voidaan päätellä, että tipahdin ja kerron nyt siitä vähän tarkemmin, mutta kuvamateriaalia ei valitettavasti ole. Olin perjantaina 14 päivä ratsastamassa Epulla. Kokeilin kapeampaa etukaarta. Lähdettiin kentälle ja kun nostettiin ravi, niin Eppu tuntui kauhean jännittyneeltä. Mentiin hetki, mutta ajattelin että en rupea väkisin vääntämään, jos tuntuu epämukavalta kummastakin ja poikaystäväni sanoi, että kentän pohja oli aivan kova. 

Siirryimme pellolle yrittämään. Eppu tuntui käynnissä rennolta. Eppu säikähti pellon kauemmalla lyhyellä reunalla jotain, enkä ajatellut siitä sen enempää. Nostettiin ravi ja Eppu oli rento. Ajattelin, että johtui jännittyneisyys varmaan kovasta pohjasta. Mentiin samaiselle lyhyelle sivulle ja seuraavaksi tajusin makaavani maassa. Eppu siis säikkyi samassa kohtaa. Oikea kankku lihas, tai mikä toi nyt lienee, sai tärähdyksen ja veti ihan jumiin. Mulla kesti sen takia kauan keräillä itseäni. Näin kun Eppu oli jäänyt syömään ruohoa vähän matkan päähän ja ajattelin että helppo nakki. Poikaystävä ei ollut nähnyt tätä tapahtumaa ja kysyi että tipuinko, ''eei, tulin vaan poimimaan kukkasia''. :D Huusin tälle että yrittää saada hevosta kiinni ja kun olin kerännyt itseni ja lähdin konkkaamaan Eppua kohti niin tämä lähti karkuun. Eppu juoksi melkein poikaystäväni päältä ja oli muutenkin ''paniikissa''. 

Eppu juoksi pihaan ja minä poikaystäväni oikaisimme hevosten tarhan kautta ja huusin isääni ottamaan hevosta kiinni, mutta ei siitä ollut juurikaan apua. Oli monta kertaa kun hevonen melkein antoi kiinni. Se seisoi tarhojen edessä ja yritettiin sitä napata, mutta se hyppäsi hienosti paikoiltaan aitojen yli tarhaan. Siellä s sitten temmelsi Nellan kanssa ja sain sen vihreän avulla houkuteltua. 

Nousin takaisin selkään ja menimme paikkaan jossa pelästyi. Se säikkyi siinä edelleen, joka kerta. Mentiin siitä useasti ja loppujen lopuksi ei suostunut siitä menemään olenkaan. Se pysähteli, kääntyili, pomppi ja peruutteli. Itse naureskelin ja yritin pohtia hevosen aivotuksia. Aikamme tapeltiin ja sain sen menemään tuon sivun aavistuksen kauempaa, sitten toiseen suuntaan vasta sitten onnistuttiin menemään pelottavasta kohdasta.. Epäilen, että pellolla olevat traktorin urat tekivät jonkinlaisen Epun mielestä pelottavan varjon. Lopetimme sitten tuohon. Eppu oli aivan hikinen. 

Minussa eikä hevosessa ole mitään ryhjeita. Jalkani ja nilkkani oli muutaman päivän jumissa ja jouduin kävellä kenkkaamalla. No, onhan se hyvä välillä tippua, edellisestä kerrasta on kuitenkin kauan aikaa. Jos oikein muistan, niin jopa kaksi vuotta.

Laitan tähän parin viikon takaisen peltoralli videon. Tästä kerron sen verran, että Eppu oli ihan elementeissään ja kisko multa ohjia käsistä. :D

3 kommenttia: